הצהרת נגישות

האינטרנט מהווה כיום את המאגר הגדול ביותר לחופש המידע עבור כלל המשתמשים כולל משתמשים בעלי מוגבלויות, נגישות היא תנאי לחברה צודקת ומשגשגת. על כן השקענו בחוויית השימוש באתר שתהיה נוחה ויעילה לכלל המבקרים באתר עבור רוב מערכות ההפעלה(operating system)  ו/או בסוג הדפדפן (user) agent)  ו/או בסוג המכשיר(device) , למעט מערכת הפעלה winXP ומטה, וגרסאות דפדפן Explorer 10 ומטה.

לשימוש כלל הגולשים הותקן תפריט נגישות בחלקו העליון של המסך הנותן מענה באופן נגיש לגודל פונט, מענה לעיוורי צבעים, הדגשת וסימון קישורים, פונט קריא וביטול הנפשות. ניתן  להפעיל את האתר באמצעות מקלדת ע"י לחיצה על מקש Tab בצד שמאל של המקלדת.

במידה ונתקלתם בקושי כלשהו, נשמח לקבל משוב מפורט לכתובת: orders.birkat.hayam@gmail.com ולשפר בהתאם את האתר לטובת כלל הציבור.

נתח פילה סלמון בתנור

המצרכים (ל-6 מנות):

1 נתח פילה סלמון טרי שלם

2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים

1 כף דבש

2 שיני שום כתושות

עלים מ-3 גבעולי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מערבבים חרדל עם דבש, שום ותימין למשחה.

 

3

ממליחים ומפלפלים את נתח הדג ומורחים עליו את תערובת החרדל. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

 

4

צולים בתנור החם 35-25 דקות, או עד שעשוי לטעמכם. מגישים ופורסים במקום.

 

* לארוחה שלמה – אפשר להוסיף לתבנית תפוחי אדמה קטנים שעברו חצי בישול

קציצות דגים ברוטב אדום

מצרכים:

 1 מגש טחון הבית שלנו רגיל/מתובל

3/4 כוס עלי פטרוזיליה

3/4 כוס עלי כוסברה

ביצה קטנה

תפו”א קלוף קטן חתוך גס

3 שיני שום קלופות חתוכות

חצי בצל קטן

תיבול לקציצות: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון

רוטב לקציצות דגים:

2 עגבניות גדולות מגורדות (בלי הקליפה)

4 שיני שום כתושות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

פלפל חריף קצוץ (למי שאוהב חריף – ניתן לוותר)

3 כפות מלאות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול לרוטב: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, חצי כפית סוכר, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום, עגבניות מגורדות ופלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות. יש לערבב מידי פעם.

-מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור) ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

הפעלת טיימר (10 דק’)

–הכנת קציצות דגים: יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר כ-4 ס”מ ומניחים בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות (אין לערבב את הקציצות. הרוטב אמור לכסות כמחצית מהקציצות).

הפעלת טיימר (10 דק’)

-הופכים בעדינות את הקציצות צד, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות.

הפעלת טיימר (20 דק’)

-יש לכם סיר קציצות דגים מוכן,שהאורחים הולכים לעוף עליו!

חריימה

מצרכים ל5/6 מנות

המצרכים (6 מנות):

1 דג מוסר/בורי/לוקוס פרוסים עם העצם

חצי כוס שמן זית

6-8 שיני שום, קלופות וכתושות (אם זה שום עדין, אפילו יותר)

2 כפות פפריקה מרוקאית בשמן

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1 כפית קימל טחון

חצי כפית כורכום

מלח

3 עגבניות, מרוסקות על פומפייה

1 קופסה קטנה (200 גרם) של רכז עגבניות (עדיף איטלקי)

כחצי כוס מים

להגשה:

כוסברה

לימון, פרוס לרבעים

אופן ההכנה:

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים כחצי דקה עד שעולה ריח.

 

2

מוסיפים עגבניות מרוסקות ואת רכז העגבניות, מערבבים ומטגנים יחד כ-3 דקות. יוצקים מים ומערבבים.

 

3

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לאיחוד הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול (חשוב שהרוטב יהיה ממש טעים בשלב הזה).

 

4

מסדרים את נתחי הדג ברוטב ומבשלים כרבע שעה או עד שהדג עשוי (היזהרו לא לייבש אותו). מגישים עם כוסברה ורבעי לימון.

דג מרוקאי

מצרכים ל-5/6 מנות

טונה/נסיכה

לרוטב:

1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות

5-6 עגבניות בשלות, חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך

שיניים קלופות מראש שום אחד (ואפשר גם משניים)

כף לימון כבוש (פרוסות או ממרח), רשות

2 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים גס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

1 צרור כוסברה, קצוץ גס

1 כוס מים

מלח לפי הטעם

2 פלפלים יבשים מתוקים או חריפים, מנוקים מהזרעים (רשות)

לשמן האדום:

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית שטוחה כורכום

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב:

שמים בסיר את הפלפלים, העגבניות, והשום. מדליקים את הלהבה ומבשלים 10 דקות מעל להבה בינונית גבוהה, עד שהעגבניות מתחילות להגיר נוזלים.

מוסיפים כוס מים ו- 1/2 מכמות הכוסברה, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה בערך 20 דקות עד ששיני השום התרככו. אם משתמשים בפלפלים יבשים ובלימון הכבוש, ניתן להוסיף אותם לרוטב בשלב זה.

בזמן שהרוטב מתבשל, מטפלים בדגים (שלב זה הינו רשות, אפשר לדלג עליו):

שמים את הדגים בקערה גדולה וזורים מעל מלח.

מערבבים מעט, מכסים בניילון נצמד ומשהים 10 דקות. אם מכינים ביום חם, מעבירים למקרר.

בתום ההשרייה שוטפים את נתחי הדגים ומייבשים בעזרת מגבת נייר.

מכינים את השמן האדום:

בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית יחד עם הפפריקה והכורכום ליצירת שמן אדום.

מבשלים את הדגים:

מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור לפי הטעם. אם הוא סמיך מאוד, מדללים אותו במעט מים.

מוסיפים לסיר את הדגים ואת שאר הכוסברה.

יוצקים מעל את השמן האדום.

מערבבים בעדינות ויוצקים רוטב על הדגים כך שיכוסו לחלוטין.

מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית נמוכה 15-20 דקות או עד שהדגים מבושלים לחלוטין (צבע בשר הדג צריך להיות לבן לחלוטין). אם משתמשים בפילה דג, זמן הבישול הוא 12-15 דקות.

ניתן להכין לילה מראש.

מגישים יחד עם חלה או מגלגלים עם מצה רטובה. בהגשה ניתן להוסיף עוד כוסברה.

*כן, אפשר להכין בלי הכוסברה. לא, זה לא אותו דבר.

דילוג לתוכן